Otometri

Voiko korvatulehduksia ehkäistä?

Korvatulehduksen ehkäisimeksi ei ole olemassa varmoja keinoja. Perinteisesti suositellaan, että flunssan aikana lapsen sängyn pääpuolta pidetään kohoasennossa, jolloin liman valuminen korviin saattaa vähentyä ja lapsella on helpompi muutenkin tukkoisena hengittää. Välikorvatulehdus on useimmiten flunssan jälkitauti, joten korvatulehdusten vähenemistä edesauttaisi flunssan väheneminen. Tämä lienee kuitenkin käytännössä erittäin vaikeaa.

 

Korvatulehdusten ehkäisyä on tutkittu monen eri keinon avulla. Ksylitolipurukumin ja -mikstuuran on osoitettu vähentävän ainakin jonkin verran äkillisen välikorvatulehduksen esiintymistä säännöllisesti viisi kertaa päivässä käytettynä. Noin kolmasosa influenssaepidemian aikaisista välikorvatulehduksista on tutkimusten mukaan pystytty ehkäisemään influenssarokotteella. Ilmastointiputkilla on liimakorvataudin hoidon lisäksi todettu olevan jonkin verran välikorvatulehduksia ehkäisevää vaikutusta.  Antibioottiestohoitoa on kokeiltu korvakierteisille lapsille leikkaushoitoa odoteltaessa. Estolääkitystä voidaan antaa myös lapsille, joilla tulehdukset jatkuvat leikkaushoidosta huolimatta. Estohoidossa lääkettä annetaan pieni määrä iltaisin muutaman kuukauden, esimerkiksi talvikauden, ajan. Estohoidon suosio on viime vuosina vähentynyt.

 

Nenän limakalvoja supistavilla lääkkeillä, probiooteilla tai kitarisan poistolla ei ole osoitettu olevan tehoa välikorvatulehdusten ehkäisyssä.

Otometri Facebookissa

Yhteystiedot/Contacts

Otometri Oy
Ollilantie 4
90440 Kempele
Y-tunnus 2314173-8
asiakaspalvelu(at)otometri.fi
Puhelin: 045-3289100

 

Otometri in English

Design: R-Studio