Otometri

Kuvia

Haaveena korvatulehdusrokote

Äkillinen välikorvatulehdus ei ole vain lasten kärsimys ja vanhempien huoli. Siihen liittyy myös suuria taloudellisia kustannuksia yhteiskunnan kannalta. Tämän vuoksi ajatus korvatulehduksen poistamisesta rokotteen avulla meitä kiusaamasta on houkutteleva ajatus.

Markkinoilla on ollut jo kauan aikaa tiettyjä pneumokokkeja vastaan kehitetty rokote. Pneumokokit aiheuttavat yleisiä hengitystietulehduksia, mutta myös hengenvaarallisia aivokalvotulehduksia, keuhkokuumeita ja verenmyrkytyksiä. Pneumokokit ovat myös yksi yleisimmistä äkillistä korvatulehdusta aiheuttavista bakteereista. Vertailevissa tutkimuksissa (muun muassa Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitoksen FinIP-pneumokokkirokotetutkimus) on todettu, että pneumokokkirokote vähensi välikorvatulehduksia 6 prosenttia. Kuusi prosenttia on parempi kuin ei mitään, mutta välikorvatulehdusta aiheuttavat useat eri bakteerit. Tämän vuoksi pneumokokkirokote ei ole mikään "korvatulehdusrokote". On myös viitteitä siitä, että pneumokokkirokotteet muuttavat äkillistä korvatulehdusta aiheuttavien bakteerien suhteita, ja siksi esimerkiksi Moraxella catarrhalis -bakteeri on yleistymässä korvatulehdusten aiheuttajana. Esimerkiksi USA:ssa on suunnitelmissa saada Moraxella catarrhalis -bakteeria vastaan suojaava rokote kokeilukäyttöön 3-5 vuoden kuluessa.

Vaikuttaa siltä, että kilpajuoksu korvatulehdusrokotteen kehittämiseksi on ennemminkin maraton kuin mikään pikamatka. Luonnon kyky suojella pelkän bakteerinkin elämää takaa sen, että maraton saattaa olla sileän matkan sijaan estejuoksu.

Otometri Facebookissa

Yhteystiedot/Contacts

Otometri Oy
Ollilantie 4
90440 Kempele
Y-tunnus 2314173-8
asiakaspalvelu(at)otometri.fi
Puhelin: 045-3289100

 

Otometri in English

Design: R-Studio