Otometri

A+ R A-

Korvatulehduksen oireet

Välikorvatulehdusta sairastavalla lapsella on yleensä nuhaa ja yskää. Selvästi kuumetta on vain neljäsosalla lapsista. Osalla lapsista esiintyy myös silmän sidekalvontulehdusta. Korvakipu on tärkeä oire, ja sitä esiintyy noin 75 %:lla korvatulehduspotilaista. Isommat lapset kertovat korvan särkevän ja joskus myös valittavat kuulon huonontumista. Pienillä lapsilla kiputuntemukset esiintyvät ennen kaikkea yölevottomuutena, sillä välikorvan märkä painaa makuuasennossa tärykalvoa. Pienet lapset saattavat haroa kipeitä korviaan. Korvien harominen on imeväisillä varsin yleistä eikä yleensä liity korvatulehdukseen, vaan esimerkiksi väsymiseen. Neljäsosa korvatulehduksista on kivuttomia. Oireina ovat lähinnä yskä ja pitkittynyt nuhaisuus sekä tukkoisuus.

 

Korvakipu ei aina ole merkki hoidettavasta välikorvatulehdusta, sillä limaisuus voi aiheuttaa kivuliasta painetta korvassa. Myös nielutulehdus voi aiheuttaa pienille lapsille korvakipua. Välikorvatulehdus voi aiheuttaa myös ruokahaluttomuutta, oksentelua tai ripulia. Jos hengitystieinfektion oireet puuttuvat, korvatulehdusta ei yleensä tarvitse epäillä.

Otometri Facebookissa

Yhteystiedot/Contacts

Otometri Oy
Ollilantie 4
90440 Kempele
Y-tunnus 2314173-8
asiakaspalvelu(at)otometri.fi
Puhelin: 045-3289100

 

Otometri in English

Rekisteröinti

>> Rekisteröidy käyttäjäksi

(Rekisteröityminen on maksuton; rekisteröitymällä pääset astumaan sisään mittauspalvelun maailmaan. Mittausten tekeminen vaatii aloituspaketin)

Design: R-Studio